Hvordan kommer jeg på internettet?

Spørgsmålet har de fleste nok efterhånden en ganske fin løsning på, i og med at langt de fleste danskere allerede er på nettet og har været det i meget lang tid. De fleste har fanget, at 3G, 4G og så videre har gjort, at internetforbindelsens størrelse nærmest kun er et program, såfremt man beslutter sig for at gå ud i en skov eller op i bjergene.

Dette skyldes meget konkret og firkantet sagt, at vores hardware (computerdele) generelt er blevet meget bedre, der er større økonomi til at oprette sendemaster og samtidigt bruges internettet til nærmest alt, hvormed det er blevet en nødvendighed at få netværket til at køre ordentligt.

Udviklingen er fortsat stor og om 10-20 år er denne artikel formodentlig overhovedet ikke relevant for den almindelige bruger. Alligevel vil jeg gerne slå et slag for, at du læser videre og gør dig overvejelsen omkring, hvorvidt det muligvis kunne være en meget god idé, at skifte det trådløse internet derhjemme ud med et kabel.

Hvor køber jeg kablerne?

Når du skal købe et netværkskabel, er den nemmeste løsning naturligvis at gå ned i den nærmeste elektronikforretning. I denne kan du finde kabler i 2-10 forskellige længder, farver og typer. Samtidigt kan du dog godt forvente, at noget er udeladt.

For det første har du, for det meste, således ikke mulighed for at købe netværkskabler af mange forskellige typer. Dette giver ulempen, at du hverken får fat i de nyeste og hurtigste typer eller lige akkurat den længde du har brug for. Dette kan du undgå, ved at besøge det blå link lidt længere oppe af side. Ved at gå derind, har du mulighed for at vælge imellem noget nær 30 forskellige længder, 6-7 forskellige farver og to forskellige typer kabler. Heriblandt er Cat5e og Cat6, hvor den første er billig men har en begrænsning på båndbredden og den anden koster en hel del mere, men til gengæld er rigtigt god til meget store internetforbindelser.

Hvorfor skal jeg købe kablet?

Grunden til at du bør overveje at købe et netværkskabel er såfremt, at du ønsker en meget stabil forbindelse. Helt overordnet set er det ret logisk, at kablerne bare er bedre end den trådløse forbindelse, som skal kæmpe sig igennem vægge, træer og så videre. Samtidigt kan der være store gevinster i forhold til forbindelsen, i og med at meget store båndbredder kan trækkes igennem kablerne og du dermed kan komme til at trække de meget internetkrævende programmer.

Dette er eksempelvis praktisk hvis du vil:

  1. Spille computerspil: Et computerspil som foregår via nettet, kræver gerne at din computer konstant er forbundet til internettet. Der er langt større risiko for, at den trådløse forbindelse fejler i få sekunder, hvormed kablet her er en mere sikker løsning.
  2. Skal trække meget store programmer: Nogle programmer (crawling, servere og så videre) har et meget stort forbrug af internet, hvormed det kan være en begrænsning at trådløse routere generelt ikke kan trække forbindelser der er meget større end en Gigabit, uden du næsten er garanteret problemer.
  3. Hvis du vil undgå problemer. Generelt er det bare med mindre bøvl, såfremt du smækker et kabel i din computer, printer eller lignende enhed. Alt kører ganske enkelt bare mere smooth.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *