Hvad skal man huske, når man flytter til et andet land?

Globaliseringen har i meget høj grad medført, at et utal af danskere vælgere at flytte fra deres lejebolig herhjemme i Danmark, til et helt andet land. Der er også mange som vælger at flytte og købe et hus i eksempelvis Norge eller Sverige.

Det at vælge et land tæt på, har specielt fordele fordi vi alle tre taler et sprog der giver mening for hinanden. Altså er det uden de store engelskkunstskaber muligt at leje sig en lejlighed og starte på jobbet i et nyt land. Derudover er der rig mulighed for at møde nye mennesker og gradvist skifte over til det nye sprog.

Nogle vælger desuden blot at leje sig ind i Sverige, handle ind i Sverige og så videre, men så tage til Danmark hver dag og arbejde. Der er praktisk taget frit valg på alle hylder. Det at leje en bolig, kan du eksempelvis læse mere om på denne side omkring Lejeboliger.

Bolig i vintersne

Hvad skal jeg overveje?

Når du flytter til et andet land, er der rigtigt mange ting du skal gøre. Jeg vil herunder nævne nogle af de vigtigste, hvorefter jeg anbefaler dig, at du tager et kig forbi denne artikel på Norden.org.

Den allervigtigste er, hvis du spørger mig, at du har styr på dine forsikringer. Hvis der skulle gå noget galt, er det super vigtigt at du kan sidde i din lejebolig i et nyt og fremmed land og være dækket ind, således at din økonomi ikke braser sammen under dig. Derudover handler det i høj grad om at få flyttet bank, post og få meldt til Borger.dk, at du rent faktisk er flyttet. Gør du ikke dette, vil Skat for det første komme efter dig. Derudover er det altid, af sikkerhedsmæssige årsager, en god ide at være registreret i et land, således at du ikke bliver glemt på nogen fronter.

 

Dette var et lille kort post, omkring at flytte til udlandet og bo i en lejlighed der. Hvis du vil læse mere, kan jeg anbefale de to blå links længere oppe af indlægget.

Derudover vil jeg ønske dig rigtigt mange gange held og lykke med din rejse/flytning. Det skal nok blive mega spændende for dig! Nye oplevelser er generelt noget af det bedste man kan give sig selv, i en lille lejebolig i et andet land, på et hotel eller noget helt andet. Nyt er godt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *